Muziekale Leiding

Vogel Roel 2019

De Utrechtse Oratorium Vereniging staat onder muzikale leiding van dirigent Roel Vogel.

Roel studeerde Schoolmuziek aan het Conservatorium in Utrecht. Hij vervolgde zijn studie met de opleiding Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de hoofdvakdocenten Jos van Veldhoven en Jos Vermunt. Zijn diploma behaalde hij met een, in samenwerking met Michiel de Regt, zelf ontwikkelde muziektheaterproductie.

Roel volgde cursussen (o.a. de Kurt Thomas Cursus) bij onder meer Rob Vermeulen, Daniel Reuss, Hans Leenders, Daan Admiraal, José Esandi en Micha Hamel. Hij volgde een masterclass van Tonu Kaljuste waarbij hij het Nederlands Kamerkoor dirigeerde.

Roel is vaste dirigent van het Klein Operakoor Wilhelminapark (Utrecht), de Utrechtse Oratorium Vereniging en het Leeuwenbergh Vocaal Ensemble (Utrecht). Als vakleerkracht muziek is hij verbonden aan de Vrije School Utrecht.

Sjoerd Brouwer